Ekmek Tarifleri

Lahmacun Tarifi

1. Adım

İç harç malzemelerinde bulunan baharatlar, salça, sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri robottan geçirelim. Maydanozları en son ekleyelim. Robottan geçirdiğimiz harcı bir kaba alalım ve içerisine baharatları, salçayı, sıvı yağı ekleyerek karıştıralım. Son aşamada kıymayı da ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Cıvık bir kıvamda olması gerekiyor (cıvık değilse biraz su eklenebilir). Harcı dinlenmeye bırakalım.
5 kişilik
30 dk
40 dk

İç Malzemeleri

Kapya Biber 2 Adet
Yeşil Biber 3 Adet
Kuru Soğan (Orta boy) 2 Adet
Maydanoz 1 Demet
Domates 2 Adet
Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı
Biber Salçası 1 Yemek Kaşığı
Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı
Sıvı Yağ 1 Çay Bardağı
Su 1/4 Çay Bardağı
Kıyma (Yağlı) 500 Gram

Hamur Malzemeleri

Su 2 Su Bardağı
Un 2 Su Bardağı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Toz Şeker 1 Çay Kaşığı

Ekmek Tarifleri