Kıymalı Poğaça

Kıymalı Poğaça

Hazırlanışı (10 kişilik)

  • 1. Adım

    Kıymayı bir tava içerisine alalım.
    Suyunu çekene kadar pişirelim.
    Suyunu çektikten sonra sıvı yağını ekleyip kavurmaya başlayalım.
    İyice kavrulduktan sonra baharatlarını ve tuzunu ekleyip kavuralım.
    Ardından soğuması için kenara ayıralım.
    Hamur için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabı içerisine alıp karıştıralım.
    Daha sonra unu da yavaş yavaş ekleyip güzelce yoğuralım.
    Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra yumurta büyüklüğünde mezeler yapalım.
    Elimizle şekillendirip ortasına iç harcından ekleyelim ve kenarlarını kapatalım.
    Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
    Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ekmek Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)