Hazırlanışı (12 kişilik)
-
1. Adım
Mayayı ılık suda eritelim.
Eridikten sonra şekerini ve suyunu ilave edelim.
Daha sonra sütünü ve sıvı yağını da ekleyelim.
Biraz karıştıralım.
Yumurta aklarını ayıralım ve hamura ekleyelim. (Sarısını başka bir tabağa ayırmayı unutmayın üzeri için kullanacağız)
Daha sonra yavaş yavaş unumuzu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Üzerine temiz bir bez örtüp mayalanması için bekleyelim. -
2. Adım
İç harcımızı hazırlamaya başlayalım.
Patateslerin kabuklarını soyalım ve patatesleri güzelce yıkayalım.
Ardından küp küp doğrayıp haşlayalım.
Soğanın kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım.
Sıvı yağını tavaya ekleyip yağ kızdıktan sonra soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
Soğanlar pembeleştikten sonra ocağın altını kapatıp baharatlarını ve tuzunu ekleyelim.
Haşlanan patatesleri ezelim ve üzerine soğanlı harcımızı dökelim ve karıştıralım. -
3. Adım
Dinlenen hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp elimizle şekil verelim.
Hamurun ortasına patatesli harcımızdan koyup kenarlarını kapatalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısını sürelim ve susamlarını serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.