Sade Poğaça

Sade Poğaça

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Yoğurma kabının içerisine sütü, suyu, sıvı yağını, yumurtayı, şekeri ve yaş mayayı ekleyelim. Yaş mayayı eritene kadar yoğuralım.
    Yaş maya eridikten sonra tuzu ve unu yavaş yavaş eklemeye başlayalım. O esnada yoğurmaya devam edelim.
    Hamur kıvam aldıktan sonra mayalanması için üzerini streçleyelim ve bir bez ile örtelim 1 saate yakın süre bekletelim.

  • 2. Adım

    Mayalanma işlemi bittikten sonra hamurun yoğurarak havasını alalım.
    Tezgahın üzerine un serpelim ve hamuru tezgah üzerine alalım.
    Hamuru 12 parça olacak şekilde parçalara ayıralım.
    Kestiğimiz parçaları beze haline getirelim ve fırın tepsisine dizelim. 15-20 dakika da tepsi mayası için bekletelim.

  • 3. Adım

    Üzeri için yumurta sarısını çırpalım.
    Tepsiye dizdiğimiz hamurların üzerine sürelim ve susam serpelim.
    Önceden ısıttığımız 180 derece fırında alt üst pişirmede 25 dakika kadar pişirelim.

  • 4. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ekmek Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)