Fındık Lahmacun

Fındık Lahmacun

Hazırlanışı (8 kişilik)

  • 1. Adım

    Yoğurma kabının içerisine unu ve tuzu koyalım.
    Ortasını havuz şeklinde açalım.
    Açtığımız yere ılık suyu şekeri ve kuru mayayı ilave edip yoğuralım.
    Yoğurma işlemimiz bittikten sonra üzerini streç filmle kapatıp 45 - 50 dakika mayalanmaya bırakalım.

  • 2. Adım

    Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlayalım.
    Domateslerin kabuklarını soyalım.
    Kuru soğanı küçük küçük doğrayalım.
    Sarımsağı küçük küçük doğrayalım.
    Maydanozu küçük küçük doğrayalım.
    Doğrama işlemimiz bittikten sonra bütün sebzelerin üzerinden tekrar tekrar bıçakla daha da küçük hale getirelim.
    Daha sonra bunları da yoğurma kabına alalım.
    Salçayı, tuzu, karabiberi, kıymayı ilave edip iyice yoğuralım.

  • 3. Adım

    Mayalanan hamurumuzu tezgaha un serperek tezgahın üzerine alalım.
    Ve hamuru toparlayalım.
    Daha sonra hamuru eşit 4 parçaya ayıralım.
    Her bir parçayı beze haline getirelim.
    Ardından merdane ile bezelerimizi teker teker sırayla açalım.
    Bardak yardımıyla açtığımız bezeden daire şeklinde keselim.
    Bütün bezeleri bu şekilde tamamladıktan sonra fırın tepsisine serelim.
    Her bir bezenin üzerine kıymalı harçtan koyalım ve yayalım.
    Önceden ısıttığımız 220 derece fırında 10 yada 15 dakika pişirelim.
    Servis edebilirsiniz.

  • 4. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ekmek Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)