Ispanaklı Poğaça

Ispanaklı Poğaça

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Ispanakları güzelce yıkayalım ve doğrayalım.
    Kuru soğanın kabuklarını ayıklayıp küçük küçük doğrayalım.
    Bir tavada soğanı kavuralım üzerine ıspanağı ekleyip suyunu saldıktan sonra peynirini ilave edelim ve altını kapatalım.
    Un ve kabartma tozu hariç tüm hamur malzemelerini yoğurma kabı içerisine alalım ve iyice karıştıralım.
    Daha sonra ununu ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
    Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp avcumuzun içinde şekillendirelim.
    Ortasına iç harcımızdan ekleyelim ve kenarlarını kapatalım.
    Yağlı kağıt sarılı tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ekmek Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)