Ekmek Yapımı (Evde)

Ekmek Yapımı (Evde)

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Bir kap içerisine ılık suyu, mayayı, şekeri ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra büyük bir kap içerisine unu eleyerek kap içerisine ekleyelim, tuzu da döktükten sonra unun ortasını havuz olacak şekilde açalım. Çözündürdüğümüz mayayı havuzun içerisine dökelim ve yoğurmaya başlayalım. Hamuru yoğururken ara ara elinizi ıslatabilirsiniz. Yoğurma işlemimiz bittikten sonra üzerini kapatalım ve 40 dakika kadar sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakalım.

  • 2. Adım

    Hamurumuzun mayalanma işlemi bittikten sonra elimizi hafif ıslatarak hamuru alalım. Tezgahın üzerine un serpelim ve hamuru tezgahta yoğurarak toparlayalım. Daha sonra eşit parçalara bölelim. Böldüğümüz hamurları yapışmaması için unlayalım. Böldüğümüz hamuru elimizle yuvarlayalım ve kenarları ince olacak şekilde rulo haline getirelim.

  • 3. Adım

    Şekil verdiğimiz hamurları tepsi içine yağlı kağıt yerleştirerek, yağlı kağıdın üzerine koyalım. Daha sonra hamurların üzerini nemli bir bezle örtelim ve tepsi mayası için 15-20 dk kadar bekletelim. Mayalanma işlemi bittikten sonra fırça yardımıyla üzerlerine yoğurt sürelim. En son olarak bıçak ile ekmeklerin üzerine kesikler atalım.

  • 4. Adım

    Fırının tabanına ısıya dayanıklı bir kap içerisinde su koyalım. 230 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk kadar pişirmeye başlayalım. Üstü ve altı kızardığında fırından çıkarabilirsiniz.

  • 5. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ekmek Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)