Pizza Margherita Tarifi

Pizza Margherita Tarifi

Hazırlanışı (10 kişilik)

  • 1. Adım

    Unu eleyerek bir kap içerisine koyalım.
    Üzerine tuzu ilave edelim.
    Ayrı bir kap içerisinde yarım bardak ılık su, 1 tatlı kaşığı kuru maya, 1 çay kaşığı şeker ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip.
    Mayalanma işlemi için 5 dakika kadar çırpıcı ile çırptıktan sonra unumuzu ilave ediyoruz.
    10 dakika kadar hamuru yoğuralım ve 1 saat mayalanması için bırakalım.
    Not: mayalanması için sıcak bir ortamda bulunduralım.

  • 2. Adım

    Pizza sosunu hazırlamaya başlayalım.
    Sarımsakları rendeleyelim ve zeytinyağı ile beraber kavuralım.
    Domatesin kabuğunu soyalım ve küçük küçük doğrayalım ve tavanın içerisine ekleyelim.
    Ardından geriye kalan sos malzemelerini de ekleyelim.
    Hafif koyu kıvam aldığında ocağın altını kapatalım ve soğuduktan sonra rondodan geçirelim.

  • 3. Adım

    Mayalanan hamuru elimizle açalım.
    Üzerine hazırladığımız sostan sürelim.
    Sonra sırasıyla mozarella peynir, ince dilimlenmeş çeri domateslerimizi dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyalım.
    Pişirme sürecinin son 3 dakikasında şerit doğradığımız fesleğenleri serpelim ve pişirme süremiz sona erdiğinde fırından çıkartalım.

  • 4. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Ekmek Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)