Velute Sos Tarifi

Velute Sos Tarifi

Hazırlanışı (2 kişilik)

  • 1. Adım

    Tercihe göre et, tavuk yada balık suyunu tencereye alıp kaynayana kadar pişirelim.
    Başka bir tencere içerisinde tereyağını eritelim.
    Eriyen tereyağı içerisine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
    Kavurduktan sonra kaynattığımız suyu yavaş yavaş ekleyelim yüzeyinde oluşacak kabuğu temizleyelim sosun üçte biri kalacak şekilde karıştırmaya devam edelim.
    Son aşamada süzgeçten geçirip servis edebiliriz.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Mezeler ve Atıştırmalıklar

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)