Barbunya Pilaki Tarifi

Barbunya Pilaki Tarifi

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Barbunyaları bol su ile yıkayalım.
    Havuçların kabuklarını soyduktan sonra halka halka doğrayalım.
    Patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
    Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim.
    Soğanı da küçük küçük doğrayalım.

  • 2. Adım

    Doğradığımız soğanı tencereye alalım.
    Zeytinyağı ile ince ince doğradığımız sarımsaklarla beraber pembeleşinceye kadar kavuralım.
    Havucu ve patatesleri de ekleyip 5 dakika kadar kavuralım.
    Ardından barbunyaları da ekleyip karıştıralım.
    Rendelediğimiz domatesleri ve salçayı da ekleyip karıştıralım.
    Son olarak su, tuz ve şeker ilave edip 25 dakika kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim.

  • 3. Adım

    Barbunyalar yumuşadıktan sonra tencerenin kapağını açmadan oda ısısına gelene kadar bekleyelim.
    İstenilen sıcaklığa ulaştıktan sonra servis tabağına alalım.
    Tercihinize göre üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

  • 4. Adım

    Afiyet Olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Mezeler ve Atıştırmalıklar

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)