Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Barbunyaları bol su ile yıkayalım.
Havuçların kabuklarını soyduktan sonra halka halka doğrayalım.
Patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyelim.
Soğanı da küçük küçük doğrayalım. -
2. Adım
Doğradığımız soğanı tencereye alalım.
Zeytinyağı ile ince ince doğradığımız sarımsaklarla beraber pembeleşinceye kadar kavuralım.
Havucu ve patatesleri de ekleyip 5 dakika kadar kavuralım.
Ardından barbunyaları da ekleyip karıştıralım.
Rendelediğimiz domatesleri ve salçayı da ekleyip karıştıralım.
Son olarak su, tuz ve şeker ilave edip 25 dakika kapağını kapatarak kısık ateşte pişirelim. -
3. Adım
Barbunyalar yumuşadıktan sonra tencerenin kapağını açmadan oda ısısına gelene kadar bekleyelim.
İstenilen sıcaklığa ulaştıktan sonra servis tabağına alalım.
Tercihinize göre üzerini maydanoz ile süsleyebilirsiniz. -
4. Adım
Afiyet Olsun.