Islak hamburger tarifi

Islak hamburger tarifi

Son yıllarda özellikle genç kitlenin beğenerek tükettiği ıslak hamburger birçok yamak gibi rastlantı eseri günümüze gelmiştir. Dükkanın alt katında bir yandan kıymadan köfteler yapılırken tencerede sos kaynıyor, hamburger hızla hazırlanıp yukarı gönderilirken aceleden köfte, sos ve ekmeğin birbirine karışması bu lezzeti günümüze taşıdı. İnsanlar buna ıslak hamburger demeye başladı. İşte evde ıslak hamburger tarifi...

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Evde ıslak hamburger yapmak kolaydır. Dikkat edilmesi gereken et ve ekmeği biçimlendirilmesidir. İşte ıslak hamburger yapımının tarifi...

    Islak hamburger tarifi için önce ekmeğini hazırlayın. Hamuru fırına verdikten sonra sos ve köftesini hazır olmalı. Un haricindeki malzemelerin tamamı yoğurma kabına koyun ve karıştırarak mayayı eritin. Elde edilen mayalı karışım üzerine azar azar un ilave edilmeli. ve ardından güzelce yoğurmalı ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilmeli Çünkü ıslak hamburgerin en önemli püf noktası ekmeğin yumuşak olmasıdır.

    MAYALAMA OLMAZSA OLMAZ!

    Yoğrulan hamurun üzeri örtülür ve mayalanması için ılık bir ortamda bekletmeyi ihmal etmeyin. Mayalanan hamur eşit büyüklükte 10 parçaya ayrılıp beze yapın ve bu bezeleri fırın tepsisine dizin ve üzerlerine elle bastırarak yassı hale getirin. Tepsi mayası için yarım saat bekletikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlanmış fırında, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Pişirilme işleminin ardından hamburger ekmeğini fırından alın ve oda ısısında soğumaya bırakın.

  • 2. Adım

    ISLAK HAMBURGER SOSU

    Hamburger ekmeğinin soğumasının ardındandomates sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Uç kısımlarını alıp ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri rendenin ince kısmıyla ve sarımsakları rendeleyin. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın. Sarımsakları ekleyip çevirin. Rendelenmiş domatesleri katıp orta ateşte kavurmaya başlayın. Ketçap ve domates salçasıyla kıvamını ayarlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırma işmeninden sonra suyunu çekene kadar pişirme işlemini sürdürün.

    HAMBURGER KÖFTESİ

    Sosun ardından hamburger köftelerini hazırlamak için; kuru soğan ve sarımsakları ince rendeleyin. Hafif yağlı dana döş etini cam bir karıştırma kabına rendelenmiş kuru soğan-sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve arzuya göre ekleyeceğiniz kimyon ilavesiyle yoğurmaya başlayın. Özleşip toparlanan köfte harcını dört eşit parçaya bölün. Avuç içinizde yuvarlayıp üzerine bastırarak hamburger köftesi şekli verin. Orta kısımlarına hafifçe bastırıp çukurlar oluşturun. Artık hazırladığınız ıslak hamburger köftelerini önceden kızdırdığınız yanmaz ve yapışmaz tabanlı, döküm tabanlı tavada ters yüz ederek pişirebilirsiniz.

  • 3. Adım

    Fırında kısa süre ısıtılan hamburger ekmeklerini suyunu çeken domates sosa batırıp çıkartın. Burada önemli nokta; sosu çekilmelidir. Orta kısımlarına kızarmış köfteleri yerleştirip köfteleri kızarttığınız tavaya üzerini ıslattığınız yağlı kağıt serebilirsiniz. Hamburgerleri üzerine dizin. Kapağı kapalı tavada, kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. Islak hamburger hazır. Islak hamburgerlerinizi afiyetle yiyebilirsiniz.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Mezeler ve Atıştırmalıklar

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)