Hazırlanışı (8 kişilik)
-
1. Adım
Ev baklavası yapmanın püf noktası
İyi tozan buğday veya mısır nişastası ile açılmasıdır. Baklava bezeleri açılırken önce aralarına bol nişasta serpilmelidir. Genişletilip yufka şeklinde açılacağı zaman sadece hamurun ihtiyacı kadar nişasta serpilmelidir. -
2. Adım
Baklava yufkası ve şerbet birbiri ile uyum içinde olmalı. Aksi takdirde baklavanızın kıvamı dilediğiniz gibi olmaz ve baklavanızın lezzeti de bozulabilir. Tatlınızın bir hamur yığınına dönmesini engellemek için bu püf noktalarına dikkat edin.
Çok katlı kalın bir baklava hazırladığınızda, şerbetinin kıvamı ne çok sıvı ne de çok koyu olmalı. Hazırladığınız baklava daha az katlı ve ince ise şerbetinin kıvamını daha koyu tutmanız gerektiğini de unutmayın.
Şerbeti baklavayla buluştururken, baklavanın ılık veya soğumuş olması gerekir. Sıcak şerbet ve soğuk baklavanın buluşmasıyla ortaya çıtır çıtır, leziz bir baklava çıkacaktır. -
3. Adım
Pişirme
Baklavanın çıtırlığını ve lezzetini etkileyen en önemli faktörlerden biri de büyük bir özenle hazırladığınız tatlınızın nasıl pişirildiğidir. Lezzetli bir baklava hazırlamak için imkanınız varsa taş fırın kullanın. Baklavanın taş fırında 45 dakika kadar pişmesi yeterli olacaktır.
Taş fırında pişiremeyecekseniz de, evinizdeki fırını önceden 160 derece ısıtıp baklavayı fırında 40 veya 45 dakika kadar pişirmeniz lezzetli, çıtır çıtır bir baklava elde etmenize yardımcı olacaktır.