Humus Meze Tarifi

Humus Meze Tarifi

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Nohutları bir gece önceden ıslatalım.
    Daha kolay pişirebilmek için suyunu 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyelim.
    Ertesi gün suyunu süzelim ve sudan geçirelim.
    Dilerseniz nohutların kabuklarını soyabilirsiniz.
    Nohutları tencere alalım üzerine su ekleyip pişmeye bırakalım.
    İyice piştikten sonra ocaktan alalım.
    Üzerine servis etmek için 2 yemek kaşığı kadar nohut ayıralım.

  • 2. Adım

    Ayrı bir kap içerisinde tahini, zeytinyağı, kimyonu, tuzu ve limonun suyunu ekleyelim.
    Sarımsakları ince ince doğrayalım ve onu da bu karışımın üzerine ekleyip karıştıralım.
    Haşladıktan sonra suyunu süzdüğümüz nohutları hazırladığımız tahinli karışımla pürüzsüz kıvama gelinceye kadar robottan çekelim.
    Bu aşamada eğer zorlanıyorsanız azar azar zeytinyağı veya su ilave edebilirsiniz.

  • 3. Adım

    Daha sonra servis tabağını alarak tatlı kaşığı ile ortasına bir yuvarlak çizelim.
    Kenara ayırdığımız nohutu üzerine serpelim.
    Son olarak zeytinyağını ve toz biberi serpip servis edelim.

  • 4. Adım

    Afiyet Olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Mezeler ve Atıştırmalıklar

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)