Karnıyarık Tarifi

Karnıyarık Tarifi

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Patlıcanları güzelce yıkayalım.
    Pijamalı şekilde soyalım.
    Derin bir kap içerisinde tuzlu suda bekletelim.

  • 2. Adım

    3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdıralım.
    Kuru soğanı doğrayalım yağın içerisine ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
    Daha sonra kıymayı da içerisine ekleyelim kavurmaya devam edelim.
    Sarımsağı ezelim ve kıymanın içerisine ekleyelim.
    Daha sonra salçaları, tuzu ve karabiberi de ekleyelim.
    Bir iki dakika daha böyle kavuralım.

  • 3. Adım

    2 adet domatesi küp küp doğrayalım ve harcın içine ekleyelim.
    5 dakika kadar böyle pişirelim ve daha sonra maydanozları da doğrayıp içine ekleyip iki tur karıştırıp ocağın altını kapatalım.

  • 4. Adım

    Kızartma tavası içerisine sıvı yağını ekleyelim.
    Patlıcanları kızartalım.
    Kızaran patlıcanları fırına dayanıklı bir kap içerisine yerleştirelim.
    Orta kısımlarından patlıcanları yaralım.
    Hazırlanan iç harcından ortalarına ekleyelim.
    En son üzerine bir dilim domates ve biber ekleyelim.

  • 5. Adım

    Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 25 dakika kadar pişirelim.
    Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

  • 6. Adım

    Afiyet Olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Mezeler ve Atıştırmalıklar

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)