Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Fasulyeleri bir gece öncesinden suya koyalım.
Ertesi gün fasulyenin suyunu süzelim ve güzelce yıkayalım.
Bir tencere içerisine fasulyeleri koyalım ve üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyelim. Haşlanması için ocağın altını açalım. 40 dakika kadar pişirelim.
Fasulyeler piştikten sonra suyunu süzelim ve derin bir kap içerisine alalım. -
2. Adım
Fasulyelerin üzerine ayıklanmış maydanozları ekleyelim.
Mor soğanları ince ince halka (yarım ay) şeklinde doğrayalım ve fasulyelerin üzerine ekleyelim. Üzerine tuzu, limon suyunu ve sirkeyi ilave edelim.
Son olarak baharatlarını ve zeytinyağını da ilave ederek güzelce karıştıralım. -
3. Adım
Tercihinize göre üzerine haşlanmış yumurta ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.