Hazırlanışı (8 kişilik)
-
1. Adım
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını birbirlerinden ayıralım.
Derin bir kase içerisinde yumurtanın sarısını koyalım beyazının gelmemesine dikkat edelim.
Küçük bir tava içerisinde sarımsakları hafif çevirelim ve rendeleyelim. -
2. Adım
Yumurta sarısını çırpalım.
Çırpma işlemimize devam ederken zeytinyağını azar azar ekleyelim.
Bu esnada çırpmaya sürekli olarak devam edelim.
Zeytinyağının yarısına kadar bu işleme devam edelim.
Daha sonra hardal ve suyu ekleyelim.
Çırpmayı kesinlikle bırakmıyoruz.
Daha sonra zeytinyağının kalan yarısını azar azar ekleyelim ekleme sırasında çırpmaya devam edelim.
Ardından limon suyunu ve sarımsakları da ekleyip iki üç dakika kadar çırpmaya devam edelim.
Son olarak tuzunu ve karabiberini ekleyerek bir tur daha çırpalım.
Ve servise hazır. -
3. Adım
Afiyet olsun.