Hazırlanışı (3 kişilik)
-
1. Adım
Karamelimizi hazırlamakla başlayalım.
Şekeri bir tence içerisine alarak eritelim ve karamel haline getirelim.
Daha sonra kremayı yavaş yavaş ekleyelim ve tereyağını da ilave edip hızlı bir şekilde çırpalım.
Köpürene kadar pişirelim.
En son aşamada tuzunu da ekleyip altını kapatıp soğumaya bırakalım. -
2. Adım
Başka bir tencerede süt, krema ve şekeri, şeker eriyene kadar pişirelim ve ardından vanilyayı ekleyelim.
O esnada başka bir kaba yumurta sarılarını alalım ve üzerine ısıttığımız sütlü karışımdan biraz ekleyip çırpalım.
Sonra tekrar sütlü karışımı ilave edelim ve düşük ısıda kıvam alana kadar çırparak pişirmeye devam edelim.
Sonra karışımı süzgeçten geçirelim ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan dondurma karışımını düz bir kap içerisine koyup derin dondurucuya bırakalım.
Her saat başı donana kadar karıştıralım.
Donma aşamasına gelmeden önce karameli ilave edelim ve karıştıralım.
Tamamen donduktan sonra servis edebilirsiniz. -
3. Adım
Afiyet olsun.