Romesco Sos Tarifi
1. Adım
Sarımsağı soyduktan sonra dişlerinin ucunu keselim ve geriye kalan kısımları ikiye üçe bölelim.Bir tavada yağı orta ısıda kızdıralım.
Sarımsakları 30 saniye kadar kavuralım ve kenara alıp soğutalım.
Geriye kalan tüm malzemelerle birlikte blendera alıp sos kıvamına gelene kadar çekelim.
Sosumuz hazır.
8 kişilik
20 dk
0 dk
Malzemeler
File Badem
1 Çorba Kaşığı
File Fındık
1 Çorba Kaşığı
Sarımsak
1 Baş
Ufalanmış Bayat Ekmek İçi
1 Dilim
Domates Püresi
1 Su Bardağı
Közlenmiş Kırmızı Kapya Biber
2 Adet
Zeytinyağı
1 Su Bardağı
Sirke
Yarım Su Bardağı
Pul Biber
1 Çay Kaşığı