Kısır Tarifi
1. Adım
İnce bulguru bir kap içerisine dökelim.Üzerine önce biber salçası eklenir ve iyice karıştırılır. Sonra domates salçası eklenir ve yine iyice karıştırılır.
Üzerlerine 5 su bardağı kadar sıcak su ilave edilir ve kapağı kapatılarak yumuşaması için bekletilir.
8 kişilik
30 dk
0 dk
Malzemeler
İnce Bulgur
6 Çay Bardağı
Su (Sıcak)
5 Su Bardağı
Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı
Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı
Maydanoz
1 Demet
Taze Soğan
6 Adet
Taze Nane
6 Adet
Marul
8 Yaprak
Toz Karabiber
1 Tatlı Kaşığı
Tuz
1 Tatlı Kaşığı
Kimyon
1 Çay Kaşığı
Limon Suyu
1 Adet
Nar Ekşisi
Yarım Çay Bardağı
Zeytinyağı
Yarım Çay Bardağı