Mezeler ve Atıştırmalıklar

Kısır Tarifi

1. Adım

İnce bulguru bir kap içerisine dökelim.
Üzerine önce biber salçası eklenir ve iyice karıştırılır. Sonra domates salçası eklenir ve yine iyice karıştırılır.
Üzerlerine 5 su bardağı kadar sıcak su ilave edilir ve kapağı kapatılarak yumuşaması için bekletilir.
8 kişilik
30 dk
0 dk

Malzemeler

İnce Bulgur 6 Çay Bardağı
Su (Sıcak) 5 Su Bardağı
Biber Salçası 1 Yemek Kaşığı
Domates Salçası 1 Yemek Kaşığı
Maydanoz 1 Demet
Taze Soğan 6 Adet
Taze Nane 6 Adet
Marul 8 Yaprak
Toz Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
Tuz 1 Tatlı Kaşığı
Kimyon 1 Çay Kaşığı
Limon Suyu 1 Adet
Nar Ekşisi Yarım Çay Bardağı
Zeytinyağı Yarım Çay Bardağı

Mezeler ve Atıştırmalıklar