Mezeler ve Atıştırmalıklar

Aioli Sos Tarifi

1. Adım

Sarımsakların kabuklarını soyalım.
Sarımsak dövücümüzün içerisine sarımsağı karabiberi ve tuzu alıp iyice ezelim.
Başka bir kap içerisine yumurta sarısını, limon suyunu ve dijon hardalı alalım ve çırpalım.
Çırpma işlemine devam ederken zeytinyağını çok az olacak şekilde küçük küçük damlacıklar halinde ekleyelim.
Kesilme olduğunu fark ettiğiniz anda zeytinyağı eklemeyi bırakalım ve toparlayana kadar çırpalım.
Kıvamı olduğunda ezilmiş sarımsakları ilave edelim.
Bu şekilde biraz daha karıştıralım.
Bir tabak içerisine alalım ve dinlenmeye bırakalım.
Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
10 kişilik
20 dk
0 dk

Malzemeler

Sarımsak 2 Diş
Yumurta Sarısı 1 Adet
Deniz Tuzu 1 Çay Kaşığı
Dijon Hardalı 1 Tatlı Kaşığı
Zeytinyağı 250 Ml
Limon Suyu 1 Yemek Kaşığı
Karabiber 1 Çay Kaşığı

Mezeler ve Atıştırmalıklar