Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Vişneleri güzelce yıkayalım. Sap kısımlarını ve çekirdeklerini çıkaralım. Derin bir tencere içerisine çekirdek ve saplarından ayırdığımız vişneleri koyalım. Vişnelerin üzerini tamamen örtecek şekilde toz şekerimizi dökelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve bir gece boyunca suyunu bırakması için bekletelim.
-
2. Adım
Ertesi gün vişnelerin üzerine 1 su bardağı kadar su yaparak vişneleri ezmeden karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alarak ocağın altını en kısıkta yakalım. Kısık ateşte pişerken üzerinde oluşan köpüğü alıp atalım. Reçelin suyu hafif kıvama gelene kadar yaklaşık olarak 2 saat pişirelim.
-
3. Adım
Ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ve limon tuzunu ekleyelim. Daha sonra ocaktan alalım ve cam bir kavanoza boşaltalım güneş gören bir yerde kıvamı alana kadar bekletelim. Oda ısısına ulaştıktan sonra kapağını kapatalım ve buzdolabında muhafaza edelim.
-
4. Adım
Afiyet olsun.