Çilek Reçeli

Çilek Reçeli

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Çilekleri güzelce yıkayalım ve saplarını çıkaralım. Çilekleri bir tencere içerisine alalım ve toz şekeri üzerini tamamen örtecek şekilde serpelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve 1 gece boyunca bekletelim.

  • 2. Adım

    Ertesi gün tencereyi ocağın üzerine alalım ve kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Köpükler oluştukça bir kaşık yardımı ile köpüklerini alalım ve kaynatmaya devam edelim. Ortalama olarak 45 dk kaynatalım. Ocaktan almaya yakın üzerine limon suyunu dökelim.

  • 3. Adım

    Hazır olan reçelleri kavanozlara koyalım ve kapaklarını sıkı sıkı kapatalım. Hazır olan reçeller soğuduktan hemen sonra tüketilebilir.

  • 4. Adım

    Afiyet olsun

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Kahvaltı ve Brunch

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)