Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Çilekleri güzelce yıkayalım ve saplarını çıkaralım. Çilekleri bir tencere içerisine alalım ve toz şekeri üzerini tamamen örtecek şekilde serpelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve 1 gece boyunca bekletelim.
-
2. Adım
Ertesi gün tencereyi ocağın üzerine alalım ve kısık ateşte pişirmeye başlayalım. Köpükler oluştukça bir kaşık yardımı ile köpüklerini alalım ve kaynatmaya devam edelim. Ortalama olarak 45 dk kaynatalım. Ocaktan almaya yakın üzerine limon suyunu dökelim.
-
3. Adım
Hazır olan reçelleri kavanozlara koyalım ve kapaklarını sıkı sıkı kapatalım. Hazır olan reçeller soğuduktan hemen sonra tüketilebilir.
-
4. Adım
Afiyet olsun