4 kişilik Pankek (Pancake) tarifi

4 kişilik Pankek (Pancake) tarifi

Özellikle pazar kahvaltılarının olmazsa olmazı pankek (Pancake) günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz enfes bir lezzet... Tam ölçüsünde 4 kişilik pankek tarifi, tam sayısında çıkan enfes bir tarif için malzemeleri hazırlayabiliriz. Peki, en lezzetli 4 kişilik pankek nasıl yapılır? İşte karşınızda; her lokmasında ayrı lezzet alacağınız 4 kişilik pankek (pancake) tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Önemli hatırlatma: 1 adet pankek kaç kalori: 182 kalori 4 pankek kaç kalori: 729 kalori 10 adet pankek: 1822 kaloridir...

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Malzemelerimizi hazırladıktan sonra sırada pankekimizi hazırlamak için yapacaklarımız...
    - Pankek yapımı için öncelikle yumurta ve şekeri karıştırma kabında yaklaşık 2 dakika çırpın.
    - Daha sonra bu karışıma; süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edelim. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak bir hamur hazır hale gelmeli.
    Teflon tavaya az miktarda sıvı yağı dökün ve her tarafına dağıtın.

  • 2. Adım

    Bir büyük kaşık hamur dökerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekledikten sonra üzeri göz göz olmaya başlayan pankekleri spatula ile ters çevirin. Ardından diğer tarafını da pişirin.

  • 3. Adım

    Her iki tarafı da pişen pankekleri artık servis tabağına alabilirsiniz.
    Üzerine isteğe göre pudra şekeri serpebilirsiniz. Pankekinize muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürebilir, çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun...

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Kahvaltı ve Brunch

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)