Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Bir kap içerisinde yumurtaları ve şekeri çırpalım.
Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek mikser ile çırpalım.
Koyu kıvam bir hamur elde edelim. -
2. Adım
Teflon veya yapışmaz bir tavaya yağ ekleyelim ve fırça yardımıyla yağı her tarafa yayalım. Yağı mümkün olduğu kadar az kullanalım.
Bir kepçe yardımıyla hamurdan tavaya ekleyelim ve kendi kendine yayılmasını bekleyelim. -
3. Adım
Üzeri göz göz olduğunda pankeki spatula yardımı ile ters çevirelim ve diğer tarafınıda pişirelim.
Her iki tarafıda pişen pankekleri servis tabağına alabiliriz.
Tercihe göre üzerine pudra şekeri dökebilir meyvelerle tatlandırabilir yada çıkolata, reçel, bal sürebilirsiniz. -
4. Adım
Afiyet Olsun