Pankek Tarifi

Pankek Tarifi

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Bir kap içerisinde yumurtaları ve şekeri çırpalım.
    Daha sonra süt, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek mikser ile çırpalım.
    Koyu kıvam bir hamur elde edelim.

  • 2. Adım

    Teflon veya yapışmaz bir tavaya yağ ekleyelim ve fırça yardımıyla yağı her tarafa yayalım. Yağı mümkün olduğu kadar az kullanalım.
    Bir kepçe yardımıyla hamurdan tavaya ekleyelim ve kendi kendine yayılmasını bekleyelim.

  • 3. Adım

    Üzeri göz göz olduğunda pankeki spatula yardımı ile ters çevirelim ve diğer tarafınıda pişirelim.
    Her iki tarafıda pişen pankekleri servis tabağına alabiliriz.
    Tercihe göre üzerine pudra şekeri dökebilir meyvelerle tatlandırabilir yada çıkolata, reçel, bal sürebilirsiniz.

  • 4. Adım

    Afiyet Olsun

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Kahvaltı ve Brunch

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)