Hazırlanışı ( kişilik)
-
1. Adım
Balığı ortadan ikiye bölelim ve tencere içerisine koyup pişirelim.
Piştikten sonra suyunu süzelim ve balıklar soğuduktan sonra kılçıklarını ayıklayıp küçük küçük parçalara ayıralım. Balığın suyunu dökmeyelim.
Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alalım. Tereyağı eridikten sonra soğanları kavuralım.
Havucu ve kereviz sapını da küp küp doğrayalım ve soğan kavrulduktan sonra tencere içerisine ekleyerek kavuralım.
Sebzeler yumuşadıktan sonra üzerlerine un serpelim ve karıştıralım.
Domatesi içerisine rendeleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Patatesleri küp küp doğrayıp içerisine ekleyelim.
Balığın suyunu da ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Safranı çok az su içerisinde açalım.
Kremayı, safranı ve balıkları da tencere içerisine ekleyelim ve 10-15 dakika kadar daha kaynatalım. -
2. Adım
Afiyet olsun.