Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası

Hazırlanışı (10 kişilik)

  • 1. Adım

    Bir yemek kaşığı sıvıyağını ve tereyağını alıp eritelim.
    Daha sonra soğanı ve sarımsağı küçük doğrayıp tencere içerisine ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım.
    Mercimeği, pirinci ve bulguru güzelce yıkayalım ve suyunu süzelim.
    Ardından tencereye ekleyelim.
    Üzerine suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
    İçindeki bakliyatlar yumuşayınca ocağın altını kapatalım.

  • 2. Adım

    Başka bir tencerede iki yemek kaşığı sıvı yağını ekleyip yağ kızdıktan sonra bir yemek kaşığı unu ekleyelim.
    Unu kokusu çıkana kadar karıştırarak kavuralım.
    Üzerine salçayı da ekleyip iki dakika daha kavuralım.
    Salçayı da kavurduktan sonra iki su bardağı suyu da ilave edip kaynatalım.
    Baharatlarını da ilave edip bir tur karıştıralım ve çorbanın içerisine ilave edelim.
    Bu şekilde beş dakika daha kaynatalım.
    Sıcak servis edebilirsiniz.

  • 3. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)