Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
Kuşkonmazların dış katmanını temizleyelim. (Kuşkonmazların alt kısmından 2-3 parmak kullanılmıyor o bölümü atın)
İki ucundan kuşkonmazı kesin ve çiçekli kısımlarını kenara ayırın (Bunları en son kullanacağız)
Ortada kalan parçanın boyları 1,5 cm olacak şekilde eşit parçalar ile keselim. -
2. Adım
Soğanı ince ince doğrayalım.
Patatesleri küp küp olacak şekilde doğrayalım.
Daha sonra bir tencere içerisinde tereyağını eritelim.
Doğradığımız soğan, patates ve kuşkonmazları ekleyip 5 dakika hafifçe karıştıralım.
Tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
1 Litre suyu ve tavuk bulyonuda ekleyerek yaklaşık olarak yarım saat orta ateşte pişirelim.
Tüm malzemeler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve blender yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirelim. -
3. Adım
Çorbayı pürüzsüz hale getirdikten sonra ocağın altını tekrar açalım ve kenara ayırdığımız çiçekli kuşkonmazlar ile sıvı kremayı ekleyelim.
Tekrar kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatalım. -
4. Adım
Tercih ederseniz maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.
-
5. Adım
Afiyet Olsun.