Kuşkonmaz Çorbası Tarifi

Kuşkonmaz Çorbası Tarifi

Hazırlanışı (4 kişilik)

  • 1. Adım

    Kuşkonmazların dış katmanını temizleyelim. (Kuşkonmazların alt kısmından 2-3 parmak kullanılmıyor o bölümü atın)
    İki ucundan kuşkonmazı kesin ve çiçekli kısımlarını kenara ayırın (Bunları en son kullanacağız)
    Ortada kalan parçanın boyları 1,5 cm olacak şekilde eşit parçalar ile keselim.

  • 2. Adım

    Soğanı ince ince doğrayalım.
    Patatesleri küp küp olacak şekilde doğrayalım.
    Daha sonra bir tencere içerisinde tereyağını eritelim.
    Doğradığımız soğan, patates ve kuşkonmazları ekleyip 5 dakika hafifçe karıştıralım.
    Tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
    1 Litre suyu ve tavuk bulyonuda ekleyerek yaklaşık olarak yarım saat orta ateşte pişirelim.
    Tüm malzemeler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve blender yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirelim.

  • 3. Adım

    Çorbayı pürüzsüz hale getirdikten sonra ocağın altını tekrar açalım ve kenara ayırdığımız çiçekli kuşkonmazlar ile sıvı kremayı ekleyelim.
    Tekrar kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocağın altını kapatalım.

  • 4. Adım

    Tercih ederseniz maydanoz ekleyerek servis edebilirsiniz.

  • 5. Adım

    Afiyet Olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)