Hazırlanışı (6 kişilik)
-
1. Adım
Mantarları yıkayalım. Saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım. Kuru soğanı da aynı şekilde küçük küçük doğrayalım.
3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyup doğradığımız soğanlara ekleyerek kavuralım.
Soğanların rengi pembeleşince doğradığımız mantarları da ekleyelim.
Mantarlar suyunu çekene kadar kavuralım. -
2. Adım
Mantarlar suyunu çektikten sonra un ekleyip 1 dakika daha kavuralım ve ardından 1 kutu sıvı krema ile suyunu ekleyelim.
Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirelim.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve 10 dakika kadar kaynatalım. -
3. Adım
Kaynatma işlemimiz tamamlandığında tuz ve karabiberi ardından da ince ince doğradığımız maydanozları ekleyelim ve ocağımızın altını kapatalım.
-
4. Adım
Afiyet Olsun.