Kremalı Mantar Çorbası

Kremalı Mantar Çorbası

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Mantarları yıkayalım. Saplarını çıkarıp küp küp doğrayalım. Kuru soğanı da aynı şekilde küçük küçük doğrayalım.
    3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye koyup doğradığımız soğanlara ekleyerek kavuralım.
    Soğanların rengi pembeleşince doğradığımız mantarları da ekleyelim.
    Mantarlar suyunu çekene kadar kavuralım.

  • 2. Adım

    Mantarlar suyunu çektikten sonra un ekleyip 1 dakika daha kavuralım ve ardından 1 kutu sıvı krema ile suyunu ekleyelim.
    Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirelim.
    Kaynamaya başladıktan sonra altını kısalım ve 10 dakika kadar kaynatalım.

  • 3. Adım

    Kaynatma işlemimiz tamamlandığında tuz ve karabiberi ardından da ince ince doğradığımız maydanozları ekleyelim ve ocağımızın altını kapatalım.

  • 4. Adım

    Afiyet Olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)