Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Sebzeli Kabak Çorbası

1. Adım

Kabağı ve havucu rendeleyelim.
Sarımsağı rendeleyelim.
Tava içerisine sıvı yağını koyalım.
Rendelediğimiz kabağı, havucu ve sarımsağı soteleyelim.
Başka bir tencere içerisinde tereyağını eritelim.
Eridikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha sonra sütü ekleyip çırpalım.
Sıcak suyu da üzerine koyup çırpalım.
Çorba kaynamaya başladıktan sonra içerisine sotelediğimiz sebzeleri ve baharatları koyup 5-10 dakika kadar daha kaynatalım.
Ardından servis edebiliriz.
3 kişilik
20 dk
45 dk

Malzemeler

Kabak 2 Adet
Havuç 1 Adet
Sarımsak 1 Diş
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Un 2 Yemek Kaşığı
Süt 1 Su Bardağı
Su 4 Su Bardağı
Dereotu 1 Tutam
Tuz 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Sıvıyağ 2 Yemek Kaşığı

Çorbalar, Güveçler ve Meksika