Safranlı Balık Çorbası
1. Adım
Balığı ortadan ikiye bölelim ve tencere içerisine koyup pişirelim.Piştikten sonra suyunu süzelim ve balıklar soğuduktan sonra kılçıklarını ayıklayıp küçük küçük parçalara ayıralım. Balığın suyunu dökmeyelim.
Soğanı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alalım. Tereyağı eridikten sonra soğanları kavuralım.
Havucu ve kereviz sapını da küp küp doğrayalım ve soğan kavrulduktan sonra tencere içerisine ekleyerek kavuralım.
Sebzeler yumuşadıktan sonra üzerlerine un serpelim ve karıştıralım.
Domatesi içerisine rendeleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
Patatesleri küp küp doğrayıp içerisine ekleyelim.
Balığın suyunu da ekleyip kısık ateşte pişirelim.
Safranı çok az su içerisinde açalım.
Kremayı, safranı ve balıkları da tencere içerisine ekleyelim ve 10-15 dakika kadar daha kaynatalım.
kişilik
dk
dk
Malzemeler
Levrek Balığı
1 Adet
Soğan
1 Adet
Kereviz Sapı
2 Adet
Havuç
1 Adet
Patates
1 Adet
Limon Kabuğu Rendesi
1 Tatlı Kaşığı
Domates
1 Adet
Krema
1 Paket
Safran
1 Çay Kaşığından Az
Tereyağı
2 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı
Un
2 Yemek Kaşığı
Su
5 Su Bardağı
Tuz
Bir Tutam
Karabiber
Bir Tutam