Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Pırasa Çorbası

1. Adım

Pırasaları temizleyelim, yıkayalım ve doğrayalım.
Mercimeği yıkayalım ve suyunu süzelim.
Havucu, patatesi, soğanı yıkayalım ve rendeleyelim.
Tüm sebzeleri bir tencere içerisine koyalım ve 6 su bardağı suyu koyup sebzeler yumuşayana kadar kaynatalım.
Yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatalım ve blenderdan geçirelim.
Ardından et suyunu içerisine ilave edelim ve kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
6 kişilik
15 dk
35 dk

Malzemeler

Pırasa Yarım Kg
Havuç 2 Adet
Patates 1 Adet
Soğan 1 Adet
Kırmızı Mercimek 2 Yemek Kaşığı
Su 6 Su Bardağı
Et Suyu 2 Su Bardağı
Tereyağı 1 Yemek Kaşığı

Terbiye Malzemeleri

Un 2 Yemek Kaşığı
Süt 1 Su Bardağı
Yumurta 1 Adet
Tuz Bir Tutam
Karabiber Bir Tutam

Çorbalar, Güveçler ve Meksika