Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Kış Çorbası

1. Adım

Ispanakları güzelce yıkayalım ve doğrayalım.
Havucu yıkayalım, kabuklarını soyalım ve rendeleyelim.
Tereyağını tencereye koyalım ve eritelim.
Eridikten sonra unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
Kavrulan unun üzerine sarımsağı rendeleyelim ve birkaç dakika kadar daha kavuralım.
Daha sonra suyunu ekleyelim ve sürekli karıştıralım.
Havucu da ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
Kaynadıktan sonra ıspanağı, tuzu ve karabiberi de ekleyelim ve karıştıralım.
5-10 dakika kadar daha kaynatıp servis edebiliriz.
4 kişilik
15 dk
35 dk

Malzemeler

Ispanak Yaprağı 7 Adet
Havuç 1 Adet
Un 3 Yemek Kaşığı
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
Sarımsak 1 Diş
Su 5 Su Bardağı
Tuz Bir Tutam
Karabiber Bir Tutam

Çorbalar, Güveçler ve Meksika