Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Dovga Çorbası

1. Adım

Nohutları bir gün öncesinden suda bekletelim ve ertesi gün suyunu süzüp haşlayalım.
Pirinci yıkayalım ve süzelim.
Bir tencere içerisine pirinci suyu ve pazı saplarını ekleyip kaynatalım.
Pişmeye başladığında pazının yapraklarını da ekleyip karıştıralım.
Tüm yeşillikleri ince ince keselim ve tencere içerisine ekleyelim.
Sıcak suya ilave edip nohut ve tuzu da ekleyelim.
Başka bir kase içerisinde un, yoğurt ve yumurtayı çırpalım.
Üzerine çorbanın içerisinden bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma ilave edelim ve karıştıralım.
Bu karışımı da çorbanın içerisine yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.
Çorbamız hazır, servis edebilirsiniz.
6 kişilik
15 dk
30 dk

Malzemeler

Maydanoz Yarım Demet
Dereotu Yarım Demet
Nane Yarım Demet
Kişniş Yarım Demet
Pazı 1 Demet
Nohut 125 Gr
Pirinç 80 Gr
Yoğurt 5 Su Bardağı
Yumurta 1 Adet
Un 1 Yemek Kaşığı
Tuz 1,5 Çay Kaşığı

Çorbalar, Güveçler ve Meksika