Borş Çorbası
1. Adım
Eti tencereye alalım.İçerisine bir kaç tane tane karabiber ekleyip üzerine su ilave edelim.
Etler kemiğinden ayrılana kadar haşlayalım.
Başka bir tencereye pancarı koyalım.
Üzerine su koyup bir yemek kaşığı kadar sirke ekleyelim ve yumuşayana kadar haşlayalım.
Pancar yumuşadıktan sonra suyunu dökelim.
Kabuğunu soyup doğrayalım.
Soğanı, sarımsağı, lahanayı, havucu, pırasayı yemeklik doğrayalım.
Tencereye yağ koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
Daha sonra havucu, pancarı ve pırasayı ekleyip pişirmeye devam edelim.
Domatesleri küp küp doğrayıp tencerenin içerisine ekleyelim.
Lahanayı da ekleyelim.
Pişen etleri kemiklerinden ayırıp tencereye ekleyelim.
Üzerine et suyunu ve baharatları da ekleyip sebzeler pişene kadar pişirelim.
Piştikten sonra servis edebilirsiniz.
6 kişilik
60 dk
60 dk
Malzemeler
Su
3 Lt
Kemikli Dana Eti
Yarım Kg
Soğan
1 Adet
Pancar
1 Adet
Sarımsak
2 Diş
Domates
1 Adet
Lahana
200 Gr
Pırasa
2 Sap
Tuz
1,5 Çay Kaşığı
Tane Karabiber (Çekilmiş)
1 Çay Kaşığı