Çorbalar, Güveçler ve Meksika

Andaloz Çorbası

1. Adım

Pirinci güzelce yıkayalım ve tencere içerisine koyalım.
Üzerine geçecek kadar su koyalım ve yumuşayana kadar haşlayalım.
Başka bir tencerede tereyağını eritelim.
Eridikten sonra tereyağının üzerine unu koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
Daha sonra üzerine salçayı da ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
Salçanın üzerine de suyu azar azar eklerken karıştıralım ve kaynaması için bekleyelim.
Kaynadıktan sonra içerisine haşladığımız pirinci ve tuzu ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp servis edebiliriz.
2 kişilik
5 dk
25 dk

Malzemeler

Tereyağı 1 Yemek Kaşığı
Un 1,5 Yemek Kaşığı
Salça 1,5 Tatlı Kaşığı
Pirinç 1,5 Yemek Kaşığı
Su 3,5 Su Bardağı
Maydanoz 1 Tutam
Tuz 1 Tutam

Çorbalar, Güveçler ve Meksika