Napolyon Pastası

Napolyon Pastası

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Öncelikle hamurumuzu yapmaya başlayalım.
    Bir kap içerisine unu ve tereyağını koyup karıştıralım.
    İyice karıştırdıktan sonra kenarda bekletelim.
    Başka bir kap içerisinde yumurtaları kıralım içerisine karbonat, vanilya, sirke ve tuzu ekleyip karıştıralım.
    Kenarda beklettiğimiz unlu karışımın ortasını havuz gibi açalım.
    Hazırladığımız harcı içerisine döküp hamuru toparlayalım.
    Hamur olduktan sonra iki parçaya bölelim.
    Her iki parçayı da yedişer parçaya bölelim.
    Beze şekline getirdikten sonra yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
    Daha sonra her biri aynı ölçüde olacak şekilde ince yufkalar açalım.
    Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında her bir yufkayı tek tek tam kızratmadan pişirelim.

  • 2. Adım

    Şimdi kremasını hazırlamaya başlayalım.
    Bir tencere içerisinde şekeri, nişastayı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
    Üzerine bir su bardağı sütü de ilave edip kısık ateşte kaynayana kadar pişirelim.
    Daha sonra kenara soğumaya alalım.
    Tereyağını bir kap içerisine alıp mikserle çırpalım.
    Üzerine yoğunlaştırılmış sütü ekleyip mikserle karıştırmaya devam edelim.
    Bunun üzerine sütlü karışımı da döküp krema olana kadar çırpalım.
    Krema hazır olduğunda her bir yufkanın arasına krema sürelim.
    Son katta da kremayı sürüp üzerine yufka kırıntıları dökelim.
    Bir gün buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.

  • 3. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Tatlı Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)