Limonlu Cheesecake

Limonlu Cheesecake

Hazırlanışı (8 kişilik)

  • 1. Adım

    Bisküvileri ve fındıkları rondodan geçirelim.
    Tereyağını eritelim. Bisküvili karışımın içerisine tereyağını ekleyip karıştıralım.
    Kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıdı serelim ve kenarlarına da margarin sürelim. Yağlı kağıdı serdikten sonra bisküvili karışımı tabanın üzerine dökelim ve bir bardak yardımı ile iyice bastırarak pürüzsüz bir yüzey olana kadar yayalım.

  • 2. Adım

    Krema hazırlığına başlayalım.
    Labne peyniri bir kap içerisine alalım ve mikser yardımı ile çırpalım. Daha sonra içerisine sıvı kremayı ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Toz şeker, yumurta, un, vanilya ve limon kabuğu rendesini içerisine ekleyerek tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpalım.
    Hazırlanan kremayı bisküvilerin üzerine dökelim. Önceden 160 derece ısıttığımız fırında alt üst ve fansız ayarda 1 saate yakın pişirelim. Pişirirken çatlamaması için fırının zeminine ısıya dayanıklı kap içerisinde su koyalım.
    Piştikten sonra 1 saatte fırının kapağını yarım olacak şekilde açarak bekletelim.

  • 3. Adım

    Sosunu hazırlamaya başlayalım.
    Bir tencere içerisine su, şeker, nişasta ve limon suyunu ekleyerek çırpalım.
    Malzemeler karıştıktan sonra renk vermesi için zerdeçalı da ekleyelim. Karıştırmaya devam edelim. Limon kabuğu rendesini de ekleyelim ve sosu pişmesi için bırakalım (karıştırmaya devam edelim bu sürede). Koyulaştıktan sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım. Soğutma aşamasında üzeri kabuk bağlamasın diye ara ara karıştıralım.

  • 4. Adım

    Soğuyan sosu fırından çıkardığımız tatlının üzerine dökelim ve 1 gece buzdolabında dinlenmesi için bırakalım.
    Dinlendikten sonra keki kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz.
    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Tatlı Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)