Hazırlanışı (8 kişilik)
-
1. Adım
Tabanı için bisküvileri rondodan geçirelim.
Tereyağını eritelim ve rondonun içerisine ekleyelim. Bisküviler ile tereyağı birbirleri ile karışsınlar.
Kelepçeli kalıbın alt tabanına yağlı kağıdı serelim ve kenarlarına da margarin sürelim. Yağlı kağıdı serdikten sonra bisküvili karışımı tabanın üzerine dökelim ve bir bardak yardımı ile iyice bastırarak pürüzsüz bir yüzey olana kadar yayalım. Dinlenmesi için buzdolabına bırakalım 30-45 dk yeterli olacaktır. -
2. Adım
Tabanımız buzdolabında dinlenirken kremasını hazırlamaya başlayalım.
Bütün malzemeleri bir kap içerisine alalım ve mikserle pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Buzdolabında dinlendirdiğimiz kalıp içerisine kremayı dökelim.
Fırının zemine kırılmaz bir tabak içerisine su koyalım.
Öncelikle 180 derecede 25 dakika kadar, daha sonra 150 derecede 25-30 dakika pişirelim.
Piştikten sonra fırını kapatıp 1 saat fırın içerisinde bekletelim, böylece cheesecake üzeri çatlamayacaktır. -
3. Adım
Cheesecake pişerken sosunu hazırlamaya başlayalım.
Frambuazları yarım su bardağı şeker ve bir bardak su ile karıştırıp buzdolabında beklemeye alalım. Buzdolabından aldıktan sonra blender ile ezelim ve tencere içerisine koyalım.
1 çay bardağı su ile nişastayı bir kap içerisinde açalım ve tencereye içerisine ekleyelim. Kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Yoğun bir kıvama gelince vanilyayı ekleyelim, karıştıralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım. -
4. Adım
Fırından çıkardığımız cheesecake üzerine soğuyan sosu dökelim. Buzdolabında bu şekilde 1 gece bekletelim.
Daha sonra cheesecake kalıbından çıkaralım ve servise hazır.
Afiyet olsun.