Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi

Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi

Hazırlanışı (8 kişilik)

  • 1. Adım

    Şekerin yarısını, sütü, kremayı bir taşım kaynatalım.
    Başka bir kap içerisinde kalan şekerle beraber yumurta sarılarını iyice çırpalım.
    Kaynattığımız karışımı yumurta sarılı karışım üzerine sürekli karıştırarak yavaşça ekleyelim.
    Daha sonra bu karışımı tekrar tencereye boşaltalım ve kısık ateşte karıştırarak pişirelim. (Kaynatmayacağız)
    Başka bir kaba alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
    Soğuduktan sonra yayvan bir kapta buzluğa koyalım.
    İstediğiniz kıvama gelene kadar 15 dakikada bir buzluktan çıkartıp karıştıralım.
    Dondurma hazır olduğunda servis edebilirsiniz.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

Tatlı Tarifleri

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)