Napolyon Pastası
1. Adım
Öncelikle hamurumuzu yapmaya başlayalım.Bir kap içerisine unu ve tereyağını koyup karıştıralım.
İyice karıştırdıktan sonra kenarda bekletelim.
Başka bir kap içerisinde yumurtaları kıralım içerisine karbonat, vanilya, sirke ve tuzu ekleyip karıştıralım.
Kenarda beklettiğimiz unlu karışımın ortasını havuz gibi açalım.
Hazırladığımız harcı içerisine döküp hamuru toparlayalım.
Hamur olduktan sonra iki parçaya bölelim.
Her iki parçayı da yedişer parçaya bölelim.
Beze şekline getirdikten sonra yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Daha sonra her biri aynı ölçüde olacak şekilde ince yufkalar açalım.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında her bir yufkayı tek tek tam kızratmadan pişirelim.
6 kişilik
40 dk
35 dk
Hamuru İçin Malzemeler
Un
5 Su Bardağı
Yumurta
2 Adet
Tereyağı
400 Gram
Su
1 Su Bardağı
Karbonat
1 Çay Kaşığı
Sirke (Üzüm)
1 Yemek Kaşığı
Vanilya
1 Paket
Tuz
1 Çay Kaşığı
Kreması İçin Malzemeler
Yumurta
2 Adet
Toz Şeker
1 Su Bardağı
Nişasta (Mısır)
1 Yemek Kaşığı
Vanilya
1 Paket
Süt
1 Su Bardağı
Tereyağı
300 Gram
Yoğunlaştırılmış Süt
1 Yemek Kaşığı