Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
1. Adım
Kekini yapmakla başlayalım.Yumurtaları güzelce çırpalım.
Şekeri de ilave edip mikserle birkez daha çırpalım.
Daha sonra un ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim.
Kek piştikten sonra soğuması için bekletelim.
O aşamada şerbeti hazırlayalım.
Suyu ve şekeri tencereye alıp kaynatalım.
Kıvamlı hale gelmesine yakın limon suyunu ilave edelim, bir iki dakika daha kaynatıp kapatalım.
Soğuyan keki ortadan ikiye keselim ve her kestiğimiz parçayı ayrı bir kaba yada tepsiye alalım.
Her iki kekin üzerine de şerbeti dökelim.
Soğuduktan sonra içerisine kaymağı koyup diğer keki de üstüne koyup servis edebiliriz.
8 kişilik
30 dk
40 dk
Malzemeler
Yumurta
3 Adet
Toz Şeker
3 Fincan
Un
3 Fincan
Kabartma Tozu
1 Paket
Kaymak
350 Gram
Şerbet Malzemeleri
Toz Şeker
3 Su Bardağı
Su
3 Su Bardağı
Limon
2 Damla