Hazırlanışı (4 kişilik)
-
1. Adım
5 bardak suyu kettleda kaynatalım ve ılıması için bırakalım.
Elmaları yıkayalım.
Limonu yıkayalım.
Elmaların kabuklarını soyalım ikiye keselim ve çekirdeklerini temizleyelim.
Elmaları küp küp dilimleyelim.
Tenceremizi ocağa alalım 5 bardak ılık suyu içine ekleyelim.
Elmalarımızı da ılık suyun içine ekleyelim.
1 Adet Limonun suyunu üstüne sıkalım.
2 Yemek kaşı toz şekeri de ilave edelim.
Orta ateşte elmalarımızı ara ara karıştırarak kaynatalım.
Tenceremiz kaynadıktan sonra ara ara kontrol ederek elmalar yumuşayınca ocağın altını kapatalım ve ılımaya bırakalım.
Blenderımızı hazırlayalım.
Ilıyan elma suyunu blender kabına aktaralım.
Düşük devirde pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştıralım.
Sürahimizi, şişemizi veya kavanozumuzu hazırlayalım.
Süzgeç yardımıyla elma suyunu süzdürelim.
Süzdürdükten sonra oda sıcaklığına gelmesi için dinlendirelim.
Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldıralım.
Elma suyumuz hazır, soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. -
2. Adım
Afiyet olsun.