Zencefil Çayı Tarifi

Zencefil Çayı Tarifi

Hazırlanışı (2 kişilik)

  • 1. Adım

    Zencefilin kabuğunu soyalım ve halka şeklinde dilimleyelim. İsterseniz rendelemede yapabilirsiniz.
    Çubuk tarçını ikiye ayıralım.

  • 2. Adım

    Dilimlediğimiz veya rendelediğimiz zencefili ve çubuk tarçını bir demlik içerisine koyalım, üzerine sıcak suyu ekleyelim. Bu şekilde yaklaşık olarak 5 dakika demlenmesi için bırakalım.

  • 3. Adım

    Demlenen çayı bardaklara alalım.
    İçerisine dilim limonu ekleyelim ve sıcak olarak servis edelim.
    Tercihinize göre içerisine bir tatlı kaşığı bal da ilave edebilirsiniz.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

İçecekler

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)