Boza

Boza

Hazırlanışı (6 kişilik)

  • 1. Adım

    Bulgur ve pirinci güzelce yıkayalım.
    Ardından tencereye ekleyelim ve üzerine su ekleyerek bulgur ve pirinç iyice yumuşayana kadar pişirelim.
    Püre kıvamına geldikten sonra suyunu süzelim ve ince delikli süzgeçten geçirerek posa kısımlarını ayıralım.
    Bulgur-pirinç lapasını soğuması için bekleyelim.
    O aşamada farklı bir kap içerisinde maya malzemelerini karıştıralım.
    Bulgur-pirinç lapası soğuduktan sonra bir tencere içerisine koyalım, üzerine maya karışımını ekleyelim ve çırpalım.
    Daha sonra tencerenin kapağını kapatalım ve güneş görmeyen yerde bir gün bekletelim.
    Ara ara ağzını açarak mayanın hava almasını sağlayalım.
    Bekletme süresi dolduktan sonra kıvamı için gerekli malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım.
    Daha sonra buzdolabında 2-3 saat kadar bekletelim.
    Servis esnasında tarçın ve leblebi ekleyebilirsiniz.

  • 2. Adım

    Afiyet olsun.

Paylaş
Daha önce yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

İçecekler

Bu tarife not ekleyin
Your Cart (3)