Elmalı Ve Armutlu Komposto
1. Adım
Meyvelerin kabuklarını soyalım ve çekirdeklerini çıkartalım.Meyvelerin çekirdeklerini küçük bir tülbent içerisine koyup ağzını bağlayalım.
Çekirdeklerini çıkarttığımız meyveleri küp küp doğrayalım.
Suyu, şekeri ve tülbente sardığımız çekirdekleri tencereye koyup üzerine suyu ekleyip kaynaması için bekleyelim.
15 - 20 dakika kaynadıktan sonra doğradığımız meyveleri koyalım.
10 dakika kadar daha kaynatıp yani meyveler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatıp soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz.
6 kişilik
10 dk
40 dk
Malzemeler
Elma
2 Adet
Armut
1 Adet
Çubuk Tarçın
1 Adet
Su
8 Su Bardağı
Şeker
1 Su Bardağı