Ana Yemekler

Urfa Kebap

1. Adım

Dana döşten ve kuzudan elde ettiğimiz kıymayı iki defa çektirelim.
Soğanı ve sarımsağı rendeleyelim.
Bir kap içerisine kıymayı ve rendelediğimiz soğanı, sarımsağı, salçayı ve baharatları ekleyip 10 - 15 dakika yoğuralım.
Yoğurma işlemimiz bittikten sonra şişleri dizelim.
Bu şekilde 40 - 45 dakika buzdolabında dinlendirelim.
3 kişilik
20 dk
20 dk

Malzemeler

Kıyma (Dana Döş ve Kuzu Karışık) 400 Gr
Sarımsak 2 Diş
Kuyruk Yağı 50 Gr
Salça 1 Tatlı Kaşığı
Kırmızı Toz Biber 1 Çay Kaşığı
Soğan 1 Adet
Pul Biber 1 Çay Kaşığı
Tuz 1 Çay Kaşığı

Ana Yemekler